Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Lysande vinter

I början av december beställde jag några lampor som jag tänkte ha till min träning. En pannlampa, en cykellampa och en handhållen lampa som även kan monteras på cykelstyret.

Mina tidigare lampor har varit av den enklare typen med vanliga LED. Men de tre nya lamporna använder sig av högeffekt-LED och kan producera många lumen.

När jag köpte min MTB så beställde jag även en paket med fram- och baklampa där framlampan klarar av att lämna 150 candlepower (vilket är en totalt värdelös enhet för jämförelse eftersom den inte är generell utan tillverkarspecifik.). Dock har jag sett någon uppgift om att den ska klara av att skjuta iväg runt 200 lm.

De nya lamporna kan man alltid diskutera huruvida de lämnar si eller så många lumen. Men en sak är säker och det är att när jag körde med min Cateye HL-EL135 och sedan tände min handhållna lampa så gjorde min Cateye varken till eller från när det gällde det totalt levererade ljuset. Pannlampan ligger i paritet med den handhållna medan den fast monterade cykellampan med dubbla lysdioder lyser ännu starkare och med bättre ljusbild.

Den handhållna lampan klarar även av att lysa upp idrottshallen som ligger 70-80 meter från vårt hus. Om man har tur så kan den gamla Cateye HL-EL135 skapa reflexer i vägskyltarna som står knappt 100 meter hemifrån.

Pannlampa – CREE XM-L T6 LED Head Lamp

headlight

Använder sig av en CREE XM-L T6 högeffektslysdiod.

Handhållen – Mini Flashlight Torch Lamp

flashlight

Använder sig av en CREE XM-L T6 högeffektslysdiod.

Cykellampa – SKYRAY SolarStorm

dual-bike-led

Använder sig av två CREE XM-L U2 högeffektslysdioder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *