Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

2013 är året jag helst vill glömma

Under slutet av 2012 så åkte jag på förkylning efter förkylning som dessutom kryddades med gikt och infektion i höger fotled. I början av 2013 så lyckades jag hålla mig frisk under någon vecka, eller snarare så pass länge att jag kunde skaffa ett gymkort på Actic innan förkylningarna började slå till igen.

När jag fortfarande inte blivit frisk i februari så gav jag upp tanken på att köra trippeln i Lensahn 2013 och strax därefter så ställde jag in hela tävlingssäsongen 2013. Våren den kom och gick över i sommar utan att förkylningarnas grepp riktigt ville släppa taget. Sommaren blev en katastrof där jag inte rullade en enda meter på min racer. Det enda som rullade på var kilona på vågen som gladeligen hoppade fram ett i taget.

Spiralen snurrade på rätt friskt i fel riktning och detsamma gjorde även den mentala styrkan. Till slut så lyckades jag äntligen övervinna förkylningarna så pass mycket att jag kunde köra igång med några spinningpass i slutet av augusti. Jag kom så långt att jag lyckades köra igenom ett helt pass och känna att jag hade kontroll och slapp få tunnelseende. Sedan kom där en gammal ovän på återbesök när hela familjen åkte på någon typ av influensa som vägrade att lämna kroppen på nästan två månader. Så när den pärsen äntligen nådde sitt slut så small det till i munnen och en visdomstand gick itu vilket ledde till en infektion i svalget.

Nu äntligen ser jag slutet på även detta hinder och det börjar nu bli dags att snöra på sig skorna och ge sig ut.

Under sommaren så lyckades jag dock få till ett köp av en MTB som jag rullat runt lite med. Så vardagsmotionen består numera i att cykla till och från jobbet (nja, nu har jag ju bara drygt 700 meter enkel väg till jobbet) samt en del ärenden när man hellre tar cykeln.

Konditionsnivån har dock sjunkit till skrämmande nivåer där det periodvis har varit jobbigt att ta sig uppför trappan till ovanvåningen på kontoret. Nja, nu har det ju också sammanfallit med förkylningstopparna vilket ju gjort sitt till.

Men en sak är helt klar. Jag tänker inte förlora mot kroppen. Under 2014 så SKA jag vara igång och tävla igen. Jag är ju trots allt anmäld till GöteborgsVarvet, VätternRundan, Båstad Marathon och IM Copenhagen. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *