Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Slagsmål i innerspår

Det låter kanske lite brutalt med slagsmål i innerspår. Men faktum är att det finns en position som man ska se upp för när man simmar tävlingar i öppet vatten. Av någon outgrundlig anledning så är triathleter otroligt hänsynslösa varelser när det gäller simning och speciellt när det blir trångt om plats.

Man kan riktigt se framför sig när en klunga med starkt skiftande simkunskaper närmar sig en flytboj med en efterföljande sväng. Av någon anledning väljer de som simmar sämst samma idealspår som de bästa simmarna, dvs de går så nära bojen som möjligt. Detta får till följd att det blir ett totalt kaos ju närmre bojen man befinner sig.

Så jag brukar ta ut svängen en aning och gå några meter ut från bojen. På så sätt får jag en betydligt mycket lugnare färd för bi bojen samtidigt som jag kan hålla mitt tempo utan att bli störd. Så de metrarna som jag får simma längre än mina motståndare vinner jag på att kunna simma ostört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *