Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Sliten kropp men inte överbelastad

Veckan inleddes med cykel, simning och spinning i måndags. Detta följdes av simning, cykel och spinning i tisdags innan det blev cykel i onsdags och simning, spinning och cykel igår.

Nu låter detta kanske som ett katastrofalt upplägg och ett onödigt slitage på kroppen. Men då ska jag också tillägga att simpassen har varit 30-35 minuter långa. Spinningen i måndags och tisdags var på dryga timmen. Resten av passen med undantag för torsdagens cykelpass har varit 30-45 minuter långa. Det långa cykelpasset var däremot nästan 2:45 lågt men gick i gengäld i ett hyfsat långsamt tempo (26,5 km/h).

En rätt intressant sak är att kurvan för träningsbelastning på polarpersonaltrainer.com inte flög upp på gult förrän efter cykelpasset (nja, då ska men i och för sig ta med i beräkningen att simpassen inte räknas in i belastningen eftersom jag inte använder pulsmätaren under simningen då den tenderar att inte sitta fast som den ska).

Så nu bär det snart iväg till simhallen för en kortare simtur och ett besök i bubbelpoolen för lite värmande ”massage”. För imorgon är det dags för Ringsjön Runt. Nja, nu kommer jag att rulla runt samma väg som den officiella tävlingen går men jag kommer inte att rulla i mål eftersom jag inte kommer att ha någon nummerlapp på magen. Så det ska bli intressant att se hur många som kommer att kräkas över det på vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *