Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Pixbos backar istället för Öland

Denna helgen skulle jag egentligen spenderat på Öland och cyklat Öland runt. Men med tanke på min cykelform och den snabbt annalkande Vätternrundan så kände jag att jag behövde lite mer högintensiv träning.

Eftersom vi skulle köra upp bilen till en service i Göteborg på torsdagskvällen så lastade jag in cykeln i bagaget när vi åkte iväg.

På sena fredagseftermiddagen blev det en liten tur upp till Landvetter och tillbaka igen. Då kändes det verkligen att min allergi för backar och motvind fortfarande är stark. Backarna som finns uppe runt Pixbo är mördande jobbiga. Det som gör att de är lite extra knäckande är väl att de inte är speciellt långa. Men när man väl är uppe för en liten backe så känner man mest för att ställa cykeln och gå hem.

Under lördagen borde jag kanske ha dragit en lugnare sväng men efter att ha kört benen lite möra under de tre senaste dagarna så fick det bli en vilodag.

På söndagsmorgonen så gick jag upp lite tidigare och rullade iväg en kort sväng där jag passerade de mest mördande backarna i Pixbo vid två tillfällen. Vid den sista passagen så var jag tvungen att växla ner så mycket det någonsin gick. Det var knappt att jag hade styrfart uppför den sista backen.

Så jag förstår att FK Herkules har en rätt bra triathleter och multisportare =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *