Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Vissa beslut är inte roliga att ta

För ett par dagar sedan så tog jag ett beslut som min hjärna inte riktigt ville acceptera. GöteborgsVarvet 2012 skulle få genomföras utan mitt deltagande. Min vad håller helt enkelt inte för den enorma ansträngningen. Dessutom känns det inte som att det är värt den ytterligare skaderisken att lunka runt på över 2,5 timme bara för att man ska ta sig runt.

Men när vi igår kom till Göteborg så åkte vi direkt in till Frölundaborg för att hämta nummerlapparna. Trots att varje steg ömmade i vaden så var jag fylld med adrenalin och inställd på att det kunde gå att stå på startlinjen nästa dag.

Jag klädde mig till och med för start på morgonen även om jag visste att en start var helt utesluten.

Väl inne på Slottskogsvallen så kunde jag för en gångs skull njuta lite av evenemanget och försöka hjälpa till med sonens förberedelser inför hans start.

När sonens startgrupp skulle samlas så gick jag med honom bort till startfållan och gick med fram mot startlinjen. Så när startskottet gick så joggade jag med honom den första biten till precis efter Säldammsbacken där jag önskade honom lycka till innan jag vek av tillbaka mot Slottskogsvallen.

Efter att ha hejat fram några kompisar och klubbkamrater i deras målgång så tajmade jag in sonens ankomst till Linnéplatsen dit jag tog mig för att möta upp honom och coacha in honom i mål. Han var sliten och hade ont i sina ben men kunde trots det ta sig i mål. Så i år så fuskade jag lite. Jag var med i starten och jag var med vid målgången och fick i mig lite av den där tjusningen som det är att springa GöteborgsVarvet. Sedan fick jag ju möjlighet att vara en stolt pappa som sprang med sin son på upploppet när han gick i mål på sin tredje halvmara.

Så den här dagen har varit en känslomässig berg- och dalbana. Otroligt svårt att ta det definitiva beslutet att inte springa. Men samtidigt är det svårt att känns något större än den stoltheten när man ser sin son passera mållinjen efter ett genomfört GöteborgsVarv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *