Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Mental vägg i vägen

Efter att äntligen ha plockat ut cykeln från sin vinterdvala så har det nu blivit några pass. I söndags var det så dags för det första distanspasset i grupp.

Jag visste ju att kroppen var seg och att jag i lördags hade kört lite löpintervaller gjorde kanske inte saken bättre. Det var lite kallt på morgonen när vi rullade iväg så farten blev kanske lite väl hög. Kombinerat med att de flesta hade glömt bort förra årets lärdom att man inte ska öka takten bara för att man hamnar längst fram så dröjde det inte länge innan mjölksyran sprutade kors och tvärs från mina lår.

Efter lite drygt två mil så började krafterna tryta i uppförsbackarna och mot slutet så kändes varje motlut lika omöjligt att ta sig uppför som att hoppa längdhopp över Öresund.

Det är lite intressant det där med att dundra in i mjölksyreriket. Man bygger upp en mental bild över att det kommer att gå illa om man inte lugnar ner sig och på bara några minuter så har man byggt upp en mental vägg som man ganska snabbt dundrar rakt in i. Men nu har man ju gjort detta också så nu kanske det blir lite lättare att hantera nästa gång.

För att riktigt belöna kroppen så stack jag iväg till gymmet lite senare på eftermiddagen och körde lite motionscykel innan jag hoppade in på ett pass CXWORX. Därefter så åkte jag till simhallen i Hörby och körde ett simpass. När jag sedan kom hem på kvällen så kändes kroppen skönt utarbetad samtidigt som indikatorn för träningsbelastning på polarpersonaltrainer.com lyste ilsket rött =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *