Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Mortons syndrom

Jaha, då har man varit hos ortopeden i Lund och fått en diagnos på foten. Lite smålustigt i sammanhanget är att min första självställda hobbydiagnos visade sig stämma. Det var Mortons syndrom eller Mortons neurom som det också kallas. Det enda som avviker på mig är att mina problem i huvudsak sitter mellan andra och tredje tån i högerfoten medan Morton i regel sätter sig mellan tredje och fjärde tån.

Hursomhelst är det lite smålustigt att jag i nuläget har lättare för att träna spinning och löpning (på platt underlag) än jag har för att gå. Börjar jag gå så har det visat sig att jag har en lättare pronering medan mitt löpsteg är betydligt mer neutralt. Så nu ska jag få inlägg till skorna om två veckor samtidigt som jag ska börja ändra på mitt gångsteg så att jag får bort så mycket pronation som möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *