Ultrix

Ultrix – Från ultrafet till ultratri

Ultra i mitt huvud

Det snurrar rundor i huvudet hela tiden, men allt känns positivt. Det är väldigt mycket tankar kring distansen trippel ironman givetvis.

Att hoppa i bassängen och simma 228 längder i en 50-metersbassäng skrämmer mig inte det minsta. Simningen borde vara klar på under 4 timmar även om jag tar det lugnt.

Att hoppa upp på cykeln och dra iväg 67 varv på en 8-kilometersbana kittlar en hel del i magen. För hur känns benen efter 54 mil? Hur fort går det att cykla om man ska orka 54 mil för att sedan kunna springa? Tankarna är många men de känns inte som ett hinder utan som en utmaning.

Att däremot glida mer i löparskorna för att mata på 96 varv runt den drygt 1.3 km långa banan är däremot ett mentalt hinder. Men det finns många ljuspunkter så det hindret känns inte oöverkomligt. Frågan är ju bara hur fort man kan få kroppen att röra sig framåt. Hur ofta kommer man att stanna? Ska man sova? Stelnar man om man sover för länge?

Drömmen är ju att klippa till med 3,5 timme på simningen, 24 timmar på cykeln och sedan 24 timmar till fots. Då har man en buffert på 6,5 timme till maxtiden 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *